Om Niclas

Redan som barn fattade jag tycke för det skrivna ordet. Det började med minutiöst genomarbetade önskelistor till julaftnar och födelsedagar, fortsatte med referat av målvakten Lasse Erikssons insatser i IFK Norrköpings matchtröja och tog ordentlig fart när dåtidens harmlösa hyss förevigades i form av dagboksanteckningar.

Idag är jag både glad och stolt över att författa texter på daglig basis. Genom intervjuerna träffar jag dessutom kontinuerligt nya människor, som jag får möjlighet att bombardera med frågor som rör deras profession, hobby eller livsöde. Det är inte bara intressant, utan också en nödvändighet för att lägga grunden till en välskriven artikel. Min vetgiriga sida torde för övrigt vara en av nycklarna till att jag har skrivit inom olika genrer som både journalist och copywriter genom åren. Läs gärna om hur några av uppdragsgivarna har upplevt samarbetet med mig under Referenser.

Vid sidan om mitt arbete som frilansjournalist i Norrköping vistas jag gärna i naturen. Allra helst glider jag fram med lugna paddeltag i S:t Anna skärgård i Östergötland, eller vandrar längs en led i Lapplandsfjällen. Stunderna inomhus förgylls av ett välanvänt Nintendo från 80-talet, alternativt punk av snäppet nyare sort.

Niclas under en av sina vandringar, här vid sjön Rogen nära norska gränsen.